HTC Vive XR Elite Fiyatı Ve Özellikleri

HTC Vive XR Elite Fiyatı Ve Özellikleri

HTC'nin yeni bağımsız hepsi bir arada karma gerçeklik başlığı Vive XR ELite 5 Ocak'ta CES 2023 fuarında tanıtıldı. Nihai kullanıcı pazarında Meta ile rekabete gireceğini belirten HTC, Vive XR Elite modeliyle yeni bir başlangıç yapıyor. Diğer rakipleri arasında Pico ve bu yıl karma gerçeklik başlığını piyasaya sürmesi beklenen Apple'da var.

 

Tanıtımdan önce HTC'nin global ürün başkanı Shen Ye; kullanıcılar için küçük, hafif, tam özellikli sanal ve artırılmış gerçeklik vaat eden çekici bir başlık olarak yorumladı. Ayrıca HTC Vive Focus 3 ve Vive Flow geliştirmelerinden edinilen bilgilerin doruk noktası olduğunu belirtmişti. Başlık oldukça kompakt ve uygun fiyatlı olmasıyla, dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. En göze çarpan özelliği hafif, konforlu ve dengeli ağırlığa sahip olması. Gözlük benzeri yaylı kenarlıklar, kullanıcının yüzündeki baskıyı minimuma indirir. Başlık çalışırken pili değiştirilebilir. Pil olmadan Vive Flow modelinde olduğu gibi katlanıp gözlük kutusuna benzer taşıma kutusuyla her yere kolayca taşınabilir. Ayrıca pili çıkarıp, harici bir güç kaynağına bağlanarak da kullanılabilir. Pil takılıyken Vive Streaming kablosu veya USB-C link kablosuyla PC VR içeriklerini destekler. PC bağlantısı Wifi üzerinden kablosuz olarak da sağlanır. Vive Flow modelinde olduğu gibi USB-C bağlantısı olan Android telefona bağlanıp veri aktarımı sağlanabilir. HTC, Vive XR Elite'in Android uygulama aracılığıyla "300 inçlik" sanal ekran deneyimine sahip olduğunu da belirtiyor. Kullanıcı, Vive XR ELite'i Android telefona bağladıktan sonra, oyun deneyimleri için Bluetooth kumandasını telefona bağlayabilir.

 

 

Başlığın numaralı gözlükle birlikte kullanılması neredeyse imkansız ancak, gözlüklü kullanıcılar için mekanik IPD ve her iki lenste 6 kademeli diyoptri ayarı bulunuyor. Canlı geçiş özelliği ile karma gerçeklik deneyimleri sağlar. İç mekanlardaki çeşitli ışık koşullarında, en doğru izleme ve mekansal algılamayı artırmak için bir derinlik sensörü de bulunuyor. Başlık, Vive Focus 3 ile aynı kontrolcülerle geliyor. Göz izleme ve yüz izleme bulunmuyor. Ancak modüler olduğu için ayrı aksesuarlar olarak satın alınabilecek. Ayrıca harici takip gerektiren aksesuarların kullanılması için yine ayrı satılan takip sensörleri de bulunuyor. Oyun, eğlence, fitness, üretkenlik ve kurumsal kullanımı hedefleyen VIVE XR ELite, rekabette oldukça iddialı görünüyor.

 

HTC Vive XR Elite Teknik Özellikleri

Çözünürlük: Göz başına 1920*1920 piksel (birleşik 3840*1920 piksel)

Yenileme hızı: 90Hz

Görüş alanı (FOV): 110 dereceye kadar

Lensler: Pancake

IPD: 54 - 73 mm manuel ayar

İşlemci: Qualcomm Snapdragon XR2

Depolama: 128 GB

RAM: 12 GB

Takip: 6DoF kontrolcüler, el izleme

Ağırlık: 625g (pil takılı) 273g (pil hariç)

 

HTC Vive XR Elit'i diğer rakiplerinden ayıran öenmli diğer bir özelliği ise fiyatı. Quest Pro'daki göz ve yüz izleme sensörlerinin bulunmaması fiyatının daha makul seviyelere çekilmesini sağladı. Bu özelliklere ihtiyaç duymayan kullanıcılar için tercih sebebi olabilir. Ürünün ABD fiyatı vergiler hariç 1099 dolar, İngiltere fiyatı vergiler dahil 1299 sterlin,  Almanya ve Fransa fiyatı vergiler dahil 1399 euro'dur. HTC Vive XR Elite Türkiye fiyatı gümrük vergileri ve KDV dahil 39.000 TL olup, ürünü daha detaylı incelemek ve ön sipariş vermek için ürün sayfamızı buradan ziyaret edebilirsiniz.

 

Etiketler: htc vive xr elite, htc vive xr elite fiyat, htc vive xr elite satın al, htc vive xr elite özellikler, htc vive xr elite türkiye, htc vive xr elite en ucuz, htc vive xr elite en uygun, htc vive xr fiyat, htc vive xr satın al, vive xr elite fiyat, vive xr
Ocak 02, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı