Meta Quest 3 128 / 512 GB Fiyatı ve Sızdırılan Tüm Özellikleri

Meta Quest 3 128 / 512 GB Fiyatı ve Sızdırılan Tüm Özellikleri
Meta, 27 Eylül 2023'te yayınlanacak Connect etkinliğinde, yeni nesil sanal ve karma gerçeklik başlığı Quest 3'ü piyasaya sürmeye hazırlanırken, sektör heyecanla çalkalanıyor. Quest 2'nin halefi olan Quest 3, yeni özellikler ve iyileştirmelerle birlikte geliyor.

 

 

Meta, Haziran'da düzenlenen Apple etkinliğinden önce Quest 3'ün bazı ayrıntılarını duyurmuştu. Connect etkinliği yaklaştıkça ürünle ilgili sızan bilgilerde artmaya başladı. Quest 3'ün kutu açılış videosu bir twitter hesabı üzerinden sızdırıldı. Aynı hesap üzerinden ürünün ağırlığı, koruyucu aksesuar görseli de paylaşıldı. Quest 3'ün bazı orijinal aksesuarlarının görselleri ve fiyatları da bir e-ticaret sitesinde yayınlandı. Tüm bu sızıntılarla birlikte bildiklerimizi özetleyebiliriz. Ancak bu bilgilerin tamamen doğruluğunun kesin bilgi olmadığını, neredeyse emin olduğumuzu belirtebiliriz.

 

 

Yenilikler ve İyileştirmeler

Şimdiye kadar en güçlüsü: Meta Quest 3'ün en dikkat çekici yeniliği, daha güçlü ve daha verimli bir işlemci olan Qualcomm Snapdragon XR2 Gen2'yi kullanacak olmasıdır. Bu işlemci, Quest 2'deki Snapdragon XR2 işlemciden iki kattan daha fazla grafik performansı sağlar. Daha iyi grafikler, daha yüksek çözünürlük ve daha hızlı yükleme süreleri sağlar.

 

 

Yüksek çözünürlük: Quest 3 ayrıca, daha iyi bir görüntü deneyimi sağlayan yeni ve yüksek çözünürlüklü bir ekrana sahiptir. Bu ekran, Quest 2'nin ekranına kıyasla %10 daha yüksek çözünürlük ve %10 daha fazla parlaklık sunar.

 

 

Daha hassas izleme: Başlıkta ayrıca, kullanıcıların daha doğal bir şekilde hareket etmelerine yardımcı olan yeni bir takip sistemi bulunmaktadır. Bu sistem, daha fazla sensör kullanarak kullanıcıların hareketlerini daha doğru bir şekilde takip eder.

 

 

 

Daha ince tasarım: Quest 3, Quest 2'ye göre %40 daha incedir ve daha rahat bir kullanım sağlar.

 

 

 

Yeni kontrolcüler: Quest 3'ün Touch Plus kontrolcüleri daha modern ve ergonomik olarak tamamen yeniden tasarlanmıştır. Takip teknolojisindeki ilerlemeler sayesinde, kontrolcülerin ellerle bir bütün gibi hissedilmesi ve daha az yer kaplaması için izleme sensörlerinin bulunduğu halkalar çıkarıldı. Aksiyonların daha iyi hissedilmesini sağlayan ilk defa Touch Pro'da kullanılan TruTouch haptikleri de dahil edildi. Ayrıca Quest 3, daha üstün bir deneyim için kendi kendini izleyen Meta Quest Touch Pro kontolcüleriyle de kullanılabilir. El takibi, başlık kutudan çıkar çıkmaz çalışır ve böylede kontrolcüler olmadan doğrudan etkileşimlere başlanır.

 

 

Meta Reality teknolojisi: Quest 3'te sınıfının en iyisi Meta Reality teknolojisi, fiziksel dünyayı sanal dünyayla sorunsuz bir şekilde harmanlamanıza olanak tanır. Bu yeni deneyimler, fiziksel alanınızdaki nesneleri akıllıca anlayarak ve bunlara yanıt vererek, bu alanda daha önce neredeyse imkansız olan doğal, sezgisel yollarla gezinmenizi sağlayarak, günümüzün karma gerçekliğinin ötesine geçiyor. Yüksek kaliteli renkli geçiş, yenilikçi makine öğrenimi ve mekansal anlayış, sanal içerik ve fiziksel çevreyle aynı anda etkileşim kurmanıza olanak tanıyarak keşfedilecek sınırsız olanaklar yaratır.

 

 

 

İçerik kütüphanesi: Bir VR başlığı yalnızca sunduğu içerikler kadar iyidir. Meta, VR oyunları ve deneyimlerinden oluşan zengin Quest mağazasını oluşturdu ve Quest 3'ün de bu geleneği sürdürmesi bekleniyor. Meta'nın desteğiyle oyunlardan sosyal ve eğitimsel deneyimlere kadar daha geniş bir VR içeriği yelpazesini öngörebiliriz. Quest 3, bilgisayardan bağımsız ve kablosuz olarak deneyimlenen 500'den fazla VR/MR oyun ve uygulamayı destekleyecek.

 

 

 

Meta Quest 3 Teknik Özellikleri: (Sızdırılan bilgiler doğrultusunda neredeyse doğru)

 

Çözünürlük: Göz başına 2064 x 2208 toplam 4128 x 2208 piksel
Yenileme Hızı: 120Hz
İşlemci: Snapdragon XR2 Gen2
RAM: 12 GB
Pil Ömrü: 2–3 saat
Görüş Alanı: 97° yatay, 93° dikey
IPD Ayarı: Donanım tabanlı. Göz rahatlaması da desteklenir.
Ağırlık: 509g
Depolama: 128GB veya 512GB
İzleme: İçten dışa 
Derinlik sensörü: Evet
Karma Gerçeklik: Renk geçişi için tam RGB kameralar

 

Meta Quest 3 İlk Kutu Açılışı Videosu:

 

 

 

Kutu ebatları Quest 2'ye göre biraz daha küçültülmüş. Kutuda başlık, iki kumanda ve bazı aksesuarların içerisinde bulunduğu küçük bir kutu daha bulunuyor. Yanında gelen aksesuarlar çok üyük ihitmalle şarj kablosu ve belki adaptörü olabilir.

 

 

 

Meta Quest 3 Aksesuarları:

 


UnboundXR tarafından yayınlanan Quest 3 aksesuarları ve fiyatları (Resim Reddit'te u/Fredrikco_'dan alındı)

 

Meta Quest 3 aksesuarları diğer modellerde olduğu gibi yüksek fiyatlı olacak. Road To VR tarafından sızdırılan aynı bilgilerle aksesuarların yurt dışı fiyatlarının şöyle olacağı tahmin ediliyor:

 

 

Meta Quest 3 Elite Kayış ve Pil fiyatı 119.99 dolar
Meta Quest 3 Şarj Ünitesi fiyatı 119.99 dolar
Meta Quest 3 Taşıma Çantası fiyatı 59.99 dolar
Meta Quest 3 Silikon Yüz Arayüzü (Siyah) fiyatı 39.99 dolar

 

Meta Quest 3 Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Meta Quest 3'ün 128 GB ve 512 GB dahili depolama seçenekleriyle satışa sunulması bekleniyor. 128GB modelin yurt dışı fiyatı 499 dolar, 512GB modelin fiyatı ise 599 dolar olacağı neredeyse doğru. Quest 3, 27 Eylül 2023'te piyasaya sürülecek. Türkiye'de ise başlangıç fiyatları 128 GB için 21.990 TL 512GB 25.990 TL olması bekleniyor.

 

Quest 3, 27 Eylül 2023'te piyasaya sürüldükten sonra, daha uygun fiyatlı VR başlığı Quest 2'nin üretim ve satışları bir süre daha devam edecek. Quest 3 fiyatları, Quest 2'nin fiyatlarından haliyle daha yüksektir. Quest 3'ün daha güçlü ve gelişmiş bir cihaz olduğu göz önüne alındığında, bu fiyat artışının haklı olduğu söylenebilir. Ancak, yine de uygun fiyattan vazgeçemeyen kullanıcılar için bir şimdilik engel oluşturabilir.

 

Meta Quest 3 128 GB Ön Sipariş İle Satın Alma Seçenekleri:

Sitemizdeki ürün sayfasını ziyaret ederek şimdi ön sipariş oluşturabilir, Meta Quest 3’e ilk siz sahip olanlar arasına katılabilirsiniz. Kredi kartı veya havale/ EFT yöntemiyle ödemenizi gerçekleştirebilirsiniz. 360AVM farkıyla kurumsal faturalı ve 2 yıl garantili Meta Quest 3’ünüzü şimdi ön sipariş verebilirsiniz.

 

 

Meta Quest 3, sanal ve karma gerçeklik alanında önemli bir gelişmedir. Daha güçlü, daha hafif ve daha gelişmiş bir başlık olan Quest 3, sanal ve karma gerçekliği daha erişilebilir ve daha yaygın hale getirmeye yardımcı olacaktır. Quest 3'ün yeni özellikleri ve iyileştirmeleri, sanal gerçeklik deneyimini önemli ölçüde iyileştirme potansiyeline sahiptir. Daha güçlü işlemci ve yeni ekran, daha iyi grafikler ve daha sürükleyici bir deneyim sağlayacaktır. Yeni takip sistemi, daha doğal bir şekilde hareket etmenize yardımcı olacaktır. Daha hafif tasarım ve daha uzun pil ömrü, daha rahat ve daha uzun süreli bir deneyim sunacaktır.

 

 

Etiketler: meta quest 3, meta quest 3 128, meta quest 3 512, meta quest 3 fiyat, meta quest 3 128 fiyat, meta quest 3 512 fiyat, meta quest 3 özellikler, meta quest 3 türkiye, meta quest 3 türkiye fiyatı, meta quest 3 tüm özellikler, meta quest 3 satın al,
Eylül 12, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı