Meta Quest 2 Ve Quest Pro Uyumlu En İyi VR Eğitim Uygulamaları

VR Eğitim Uygulamaları

VR genellikle oyun oynama amacıyla kullanılsa da eğitim ve öğretim tarafındaki potansiyeli oldukça büyüktür. Okullarda VR kullanımı, anlatıma veya deneylere dayalı klasik yöntemleri, deneyimsel öğrenmeyle güçlü kılar. Deneyimsel öğrenme, daha fazla içselleştirmeyle birlikte akılda kalıcılığı artırır. XR (extended reality - genişletilmiş gerçeklik) sektöründeki gelişmeleri takip eden okullar, XR sınıflarını veya laboratuvarlarını açmaya başladılar. Özellikle öğretmen ve öğrenciler için faydalı olabileceğini düşündüğüm, Quest 2 ve Quest Pro başlıklarıyla uyumlu eğitim ve öğrenme odaklı VR uygulamalarını bu listede inceleyebilirsiniz.

 

Mission: ISS

ISS'i (International Space Station - Uluslararası Uzay İstasyonu) yer çekimi olmadan gezerken, çeşitli nesnelerle etkileşime geçip, gerçek NASA astronotlarının bilgilendirici videoları ve resimleriyle keşfedin. (Videolar ingilizce anlatımlıdır) Mission: ISS öğrencilere yer çekimi olmadan hareket etmeyi ve çalışmayı öğretir. Ayrıca bir uzay kapsülü yerleştirebilir ve uzay yürüyüşü yapılabilir. İstasyonun neredeyse birebir üç boyutlu modellenmiş halidir.

Fiyat: Ücretsiz

Meta Quest mağazasında görün.

 

 

National Geographic Explore VR

Öğrenciler, National Geographic Explore VR ile dünyanın en ikonik yerlerinden ikisi olan Antarktika ve Peru'daki Machu Picchu'yu üç boyutta etkileşimlerle ziyaret edebilir. Antarktika'da kayıkla buzdağlarının etrafında dolaşırken, devasa bir buz dağına tırmanır ve şiddetli bir kar fırtınasında hayatta kalmaya çalışırlar. Peru'daki Machu Picchu'yu ziyaret edip antik İnka kalesini keşfedin ve fotoğraflar çekin.

Fiyat: $9.99

Meta Quest mağazasında görün.

 

Mondly: Practice Languages in VR

Öğrencilerin ve diğer bireylerin yabancı dil bilgisini geliştirip, pratik yapmalarını sağlayan VR uygulamadır. Mondly VR, Mondly'nin 80.000.000 kullanıcı sayısına sahip mobil dil öğrenme uygulamasını benzersiz şekilde tamamlar. Tren yolculuğu, restaurantta yemek siparişi, otele yerleşme gibi senaryolarda diyaloglara katılabilir, telaffuzunuz hakkında geri bildirimler ve kelime bilginizi geliştiren öneriler alırısnız. İngilizce, Türkçe, Rusça, Çinçe, Almanca, İtalyanca, İspanyolca, Fransızca, Arapça, Japonca ve Korece'de dahil olmak üzere toplam 30 dili destekler.

Konular: Yabancı dil bilgisi geliştirme

Meta Quest mağaza fiyatı: $9.99

Meta Quest mağazasında görün.

Steam fiyatı: ₺18,50

Steam'de görün.

 

Immerse - Live Language Classes Led By Expert Instructors

Uzman eğitmenler tarafından yönetilen canlı dil dersleri verilen tek VR uygulamadır. Çok oyunculu desteği sayesinde arkadaşlarınızla sohbet ederek pratik yapın. Her ay ek canlı derslere erişmek için aboneliği yükseltin. Her ay, sürükleyici yerlerde gerçek hayattaki dil becerilerini geliştirmenize yardımcı olmak için tasarlanmış canlı dil daldırma deneyimlerine katılın. Şimdilik İspanyolca eğitimleri verilmekte olup, önümüzdeki aylarda Fransızca derslere başlanması bekleniyor.

Meta Quest mağaza fiyatı: Ücretsiz, abonelik var.

Meta Quest mağazasında görün.

 

 

MultiBrush

Tilt Brush'un açık kaynak koduyla çok oyunculu üç boyutlu resim yapma uygulamasıdır. Öğrencilerin resim ve sanata olan bakış açılarını değiştirebilir, yaratıcılık yeteneklerine yeni boyutlar kazandırabilir.

Fiyat: $19.99

Meta Quest mağazasında görün.

 

Nanome

Nanome, kimya ve biyoloji alanlarındaki bilim adamı, öğretmen ve öğrencilerin, çoklu katılım desteğiyle birlikte moleküler verilerden bilimsel keşifler yapabilmelerini sağlar. Nanome ile Ar-Ge laboratuvarları çeşitli araştırmalar yürütebilir. Üç boyutlu moleküller oluşturup, yüzlerce atomdan oluşan bütün bir protein simüle edilebilir. Veritabanlarından molekülleri uygulamaya aktarın, periyodik tablo ile herhangi bir elementle oluşturun, farklı moleküler gösterimleri görüntüleyin, mesafeleri ve açıları ölçün, amino asitleri değiştirin, özel hesaplama entegrasyonları için esnek python api eklenti sistemi, uygulama içi web tarayıcısı, beyaz tahta, not defteri gibi özellikleri bulunur.

Fiyat: Ücretsiz

Meta Quest mağazasında görün.

Steam'de görün.

 

Star Chart

Öğrencilerin güneş sistemini keşfederken, gece gökyüzündeki takım yıldızlarını, meteor yağmurlarını, Ay'ı ve Mars'ı deneyimleyebileceği VR uygulamadır. Gezegenler, aylar, asteroitler ve yıldızlar kontrolcü etkileşimleriyle tutularak bilgi edinilir. 3D Güneş sistemi Satürn'ün uydularına ve Plüton'un en uzak köşelerine kadar keşfedilir. Yıldız haritası gece gökyüzünün doğru gerçek zamanlı bir simülasyonu da içerir.

Meta Quest mağaza fiyatı: $9.99

Meta Quest mağazasında görün.

Steam fiyatı: ₺18,00

Steam mağazasında görün.

 

Wooorld

Dünyadaki farklı yer ve mekanların mekânsal 3D haritasını, bulunduğunuz ortama taşıyın. Yüzlerce şehirdeki üç boyutlu mimari yapılar arasında gezip, doğa harikalarını keşfedin. Çok oyunculu katılım desteğiyle, dünyanın herhangi bir yerini diğer katılımcıların avatarlarıyla beraber deneyimleyin. Quest Pro’nun göz, yüz, el ve vücut takibi desteğiyle daha doğal ifadelerle uygulama içerisindeki “Where in the Wooorld” adındaki oyunu oynayın. Milyonlarca Google Street View’den 360 derece görüntüyü deneyimlerek şehirleri gezin.

Meta Quest mağaza fiyatı: $14.99

Meta Quest mağazasında görün.

 

Wander

Öğrencilerin, Google Street View'den gelen 360 fotoğraflarla hazırlanmış sanal turlarla, dünyanın çeşitli yerlerini gezerken bilgi edinmelerini sağlayan VR uygulamadır. Google Business View'den yararlanan bina, müze ve tarihi yerler de gezilebilir. Uygulama içerisindeki haritada mavi şeritlerle işaretlenmiş alanlardan herahngi bir noktaya veya sesli komutlarla aramalar yapılarak lokasyonlar bulunur. Konuma dayalı öğrenme için Wikipedia entegrasyonu, yıllar içindeki değişiklikleri görmek için tarihsel atlama, aramalar için konuşma tanıma, çok oyunculu gezinme (öğretmen ve öğrencilerin bir arada gezmeleri için ideal) gibi özellikler içerir.

Meta Quest mağaza fiyatı: $5.99

Meta Quest mağazasında görün.

 

Gravity Lab

Terkedilmiş fütüristik bir Ay üssü laboratuvarında, fizik temelli elektronik bulmaca VR oyunudur. Öğrenciler, çözümleri bulmak için yaratıcı düşünme becerilerini kullanır. Her biri 3 farklı varyasyondan oluşan 55 zihin zorlama bulmacası içerir. Seviye düzenleyici ve topluluk tarafından oluşturulan seviyeler vardır.

Meta Quest mağaza fiyatı: $14.99

Meta Quest mağazasında görün.

Steam fiyatı: ₺25,00

Steam mağazasında görün.

 

Ocean Rift

Ocean Rift, dünyanın ilk VR su safari parkıdır. Yunuslar, kaplumbağalar, köpek balıkları, deniz aslanları, vatozlar, deniz ayıları, balinalar, deniz yıldızları ve tarih öncesi hayvanların bulunduğu hayat dolu su altı dünyasıdır. Kumandaları kullanarak su altı canlılarının etrafında yüzebilir, eğitim modunu etkinleştirerek canlılar hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Meta Quest mağaza fiyatı: $9.99

Meta Quest mağazasında görün.

Steam fiyatı: ₺18,00

Steam mağazasında görün.

 

Listedeki uygulamaların haricinde, VR ile verilebilecek eğitimlerin sınırı hayal gücüdür. 360 Teknoloji Yatırımları A.Ş. olarak, müşterilerimizin ihtiyaç duyduğu özel VR eğitim uygulamalarıyla ilgili ücretsiz danışmanlık, projelendirme ve XR geliştirici iş ortaklarımıza yönlendirmeler sağlıyoruz.

 

Editör Hakkında:

Şafak Arslan, 2015 yılından bugüne XR donanım ve yazılımlarıyla ilgili üretim, ürün geliştirme, danışmanlık ve tedarik faaliyetleri yürütmektedir. XR ürün tedariği ve danışmanlık faaliyetlerine, kurucusu olduğu 360 Teknoloji Yatırımları San. Tic. A.Ş. firması ve www.360avm.com.tr e-ticaret sitesiyle devam etmektedir. AR-VR projeleri üzerinde çalışmaktadır.

 

 

Etiketler: vr eğitim, vr eğitim uygulamaları, vr eğitim uygulaması, vr eğitim örnekleri, vr uygulamaları, quest 2 eğitim uygulamaları, meta quest 2 uygulamaları, meta quest 2 eğitim uygulamaları, eğitim vr, öğrenciler için vr, ingilizce vr, coğrafya vr, biyoloji vr
Kasım 24, 2022
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR
Çerez Kullanımı